Kinderen uit de Knel

<< Vorige

Het groepsprogramma Kinderen uit de Knel is bedoeld voor ouders die verstrikt zijn geraakt in ernstige conflicten naar aanleiding van de scheiding. Het lukt ouders niet meer om constructieve afspraken te maken over de kinderen. In een groepsbehandeling van 8 sessies voor ouders en een parallelle groep voor kinderen worden ouders gestimuleerd d.m.v. informatie, opdrachten en oefeningen de destructieve patronen te doorbreken. De groep blijkt hierin een grote motiverende rol te spelen. Voor de kinderen is de groep een plek waar zij op creatieve wijze uiting kunnen geven aan de emoties die zij ervaren in de strijd van hun ouders. De kinderen vinden erkenning en herkenning.

Praktische informatie

Voorwaarde voor deelname is dat ouders gedurende het programma onderlinge juridische procedures staken of tijdelijk onderbreken.Bovendien moeten beide ouders over netwerk kunnen beschikken, dat hen o.a. kan helpen bij de opdrachten gedurende het programma.

Aanmelding: U kunt zich via een verwijzer van de gemeente of de Jeugdbescherming bij ons aanmelden via info@hetfamiliecentrum.nl. Zodra beide ouders zich hebben aangemeld wordt u uitgenodigd voor een gezamenlijk eerste intakegesprek. Deelname aan het groepsprogramma wordt vergoed door uw gemeente.

Nieuws: Bij voldoende aanmeldingen zal er een nieuwe groep starten.

Comments are closed.